Usluge

Naš cilj

Cilj nam je proizvesti trajan i moderan proizvod, koji svojom cijenom opravdava kvalitetu i izvedbu. Između ostalog uz ponudu nadgrobnih spomenika nudimo Vam mogućnost izbora nadgrobne galanterije renomiranih tvrtki (vaze, lampaši, slova, križevi, kipovi)

Izrada i montaža nadgrobnih spomenika

Izrada nadgrobnih spomenika kod klesara je samo posljednja karika u složenom procesu eksploatacije, transporta te grube i fine obrade kamena za nadgrobni spomenik.

Masivni granitni blokovi se iskopavaju u granitnim rudnicima, najčešće u Africi, nakon čega se u velikim količinama transportiraju u Europu. Italija jedan od najvećih uvoznika, ali i proizvođača kamena za ove namjene.

Izrada i opločavanje kazeta za urne

Kazete se oblažu kamenom (granitom), a kao poklopac služi kamena ploča na koju se ispisuju imena pokojnika čiji je pepeo položen u toj kazeti (urni). Također može se postaviti natpisna ploča (spomenik) gdje se mogu upisati imena. Kazete za urne mogu biti za 4 ili 6 mjesta.

Prozorske i klupčice za balkonske ograde

Dobar izgled i još bolja funkcionalnost. Nepropusna površina izvanredno je otporna, neosjetljiva na prljavštinu, lako se održava i doima se ugodno i toplo. S obzirom na harmoničko pristajanje uz svaku fasadu, kao i na široku paletu boja i mogućnost biranja između glatkih i zrnatih površina.

Gravura slova

Nudimo uslugu ručnog graviranja slova, odnosno natpisa po Vašim željama, koja mogu biti obojena ili pozlaćena.

Portreti rađeni na porculanu i u kamenu

Portreti se izrađuju na kvalitetnom porculanu i u kamenu te svaki portret ima svoj put obrade.

Slikama se mogu mijenjati pozadine ili odjeća, bojanje crno bijelih fotografija, spajanje dviju osoba iz zasebnih u zajedničku fotografiju i retuš slike.

Stepeništa i pragovi

Kamene stepenice u unutarnjim i vanjskim prostorima su idealan odabir, ako želite kvalitetnu podlogu koja će trajati vječno.

U širokoj paleti boja, vjerujemo da ćete naći nešto što će zadovoljiti Vaš ukus i interijer.

Kuhinjske radne ploče

Granitna kuhinjska radna ploča element je koji podiže svaku kuhinju. Uz ljepotu granita, odlikuje su i vrhunskim upotrebnim karakteristikama.

Materijal je sjajan, tvrd, otporan na ogrebotine, toplinu, te higijenski lagan za održavanje. Kako bi se spriječilo minimalno upijanje ulja i vode, radne ploče možemo impregnirati profesionalnim sredstvima za tu namjenu.

Nadgrobna galanterija

Tu spadaju razni dodaci nadgrobnim spomenicima i kazetama za urne kao što su vaze, lampaši, slova, kipovi.

Izrađuju se u specijaliziranim ljevaonicama i mogu se naručiti raznih oblika i veličina. Najčešći materjali za izradu su: kamen, aluminij, inox i bronca.

Ukrasi od inoxa ili bronce djeluju vrlo lijepo i dojmljivo na svakom spomeniku.

Stalci za svijeće

Stalak za svijeće može biti kombinacija kamena i inoxa ili samo kamena sa izbušenim rupama.

Može biti raznih dužina i širina i oblika. Preporučamo ga svima, jer će štiti Vaš spomenik od razlijevanja voska.

Uzorci